29 Aralık 2012 Cumartesi

2012'ye Damgasını Vuran Olaylar

             Bir yıl gider, bir yıl gelir... Aralık ayının sonlarına yaklaşılınca da şöyle bir yılın olaylarına göz atılır doğal olarak. Son bir yılda neler yaşamışız acaba? Biz de sizler için küçük bir derleme yapalım dedik.




                                                                     Gangnam Style 

            Koreli şarkıcı PSY'nin Gangnam Style isimli şarkısı, klipteki dans figürlerinin de katkısıyla yılın şarkısı oldu kuşkusuz. Bütün dünya listelerinde başı çekerken, Japonya'da 30.sıra olması sebebiyle diplomatik krize neden oldu. Güney koreliler, Japonya'nın  kendilerini kıskandıklarını iddia etti.



Whitney Houston

       ''The Bodyguard'' isimli filmde söylediği ''I will always love you'' isimli şarkısıyla tüm dünyada patlayan Houston, Los Angeles'daki Beverly Hilton otelinde, 4.kattaki odasının küvetinde ölü bulundu. Houston henüz 48 yaşındaydı.




Tanrı Parçacığı

                2012 yılına dek en küçük parça olarak bilinen atomun, kendinden daha da küçük parçacıkları keşfedildi. Tanrı parçacığı adı verilen buluş, geleceğin bilimine pek çok vaadde bulunuyor.







Maya Takvimi

   Dünya çapında yüzyıllardır beklenen o gün 21.12.2012 geldi çattı. Fakat kıyamet kopmadı. Sosyal medyada maya tutmadı esprilerine yol açtı.






Akıllı Köpek

Veee Pakistan'daki Ravi Nehri'ni geçmenin kolay yolunu bulan akıllı köpek, internet alemine düşen bu fotoğrafıyla 2012'ye damgasını vuran yılın köpeği oldu.



Daha güzel olaylar yaşayacağımız yeni bir yıl dileğiyle....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder