30 Aralık 2012 Pazar

Modern Ev Dekorasyonu

            Evinizden sıkıldınız mı? 

            Belki bir öğrenci evindesiniz, belki de bekar ya da evlisiniz ve daha modern bir eve sahip olmak istiyorsunuz. Ama bunu yaparken de fazla bütçe ayırmayı düşünmüyorsunuz.
O halde yazımızı okumalısınız. Çünkü bu bölümde kolay yoldan evinizi modernleştirmenin tüyoları yer alacak.

           İşe koltuklardan başlayalım. Koltuklarınızın artık çok eski model kaldığını düşünüyorsunuz ve şu an yenisini alamayacak durumdasınız. Bunun çözümü modern görünümlü bir kumaşla kaplatmak hatta daha kolayı direkt koltuk örtüsüyle kaplamak olabilir. Günümüzde pek çok mağazada uygun fiyatlı, bu tür modern kumaşlar bulmak mümkün. İşte harika bir örnek;



Oldukça klasik bir koltuk Marilyn Monroe deseniyle oldukça hoş bir görünüm kazanmış.

Daha da ucuza mal olsun istiyorsanız, zevkinize uygun modern bir kılıf alıp koltuklarınıza geçirebilirsiniz.

Bu işlemin ardından da yeni örtülerle uyumlu yastık kılıfı seçimine geliyor sıra.






Yastık seçimi de çok kritiktir. Aman ha! İhmale gelmez. Onları da özenle seçmelisiniz.


Veee salonunuza bir kaç adette uyumlu renkte puf koltuk attınız mı iş tamamdır.






Veeee olmazsa olmaz halılar!!!





Bir kaç mekan gezdikten sonra eminim hepiniz kendi tarzınızı yansıttığını düşündüğünüz uygun fiyatlı, önceden kaplamasını yaptığınız koltuklarınızla desenleri ahenk içinde olan modern halılar bulacaksınızdır.


Perdeler

Bana soracak olursanız, o işlemeli tül perdelerinizi hemen şimdi çıkarın ve kaldırın. Sonra ne mi yapacaksınız? Karşınızda muhteşem jaluziler!!!





                   Pahalıya mal olur sanmayın. Örneğin pek çok kişinin pahalı saydığı yerlerden olan Koçtaş ve İkea'dan bu tarz jaluzilerin tanesini 35 tl'den başlayan fiyatlarla alabilirsiniz. Mutlaka daha ucuza temin edebileceğiniz başka yerlerde mevcuttur.

Ama nasıl olur diye bir kuşkunuz varsa eğer, sakın endişelenmeyin. Çünkü geceleri ışıkları açacağınız vakit kapalı hale getiriyorsunuz ve sabah olupta aralar konuma getirdiğinizde ne dışarıdan içerisi görünüyor, ne de sanıldığı kadar odaya loşluk veriyor. Zaten alt katlarda oturmuyorsanız ( röntgenlenme korkunuz yoksa ), yukarı doğru çekerek camları olduğu gibi açık duruma da getirebiliyorsunuz. Ve evinize umduğunuzdan da fazla modernlik katıyor.

Hatta daha da cesur bir görünüm istiyorsanız, renkli storlardan da seçebilirsiniz. Hem de daha ucuza mal olur.



Tablolar

Modern bir evin vazgeçilmezlerindendir modern tablolar.





Siz siz olun, özenle seçeceğiniz tabloları es geçmeyin!


Avizeler

               Cam, çiçekli ve taşlı avizeler de modern evler için out durumda. Bu durum hepimizin daha da işine geliyor doğal olarak. Çünkü evlerimize modern görünüm kazandırmada kullandığımız karton avizeler pek çok yerde 6-7 tl 'den başlayıp, 50 tl'de son buluyorlar. Renk renk, çeşit çeşit, desen desen bulmak mümkün. Bir de aldığınız avizenin aynısının ayaklı lambasını da bulabilirseniz, sizden şanslısı olmayacak.





Dekorasyon

Her şey tamamlandıysa tek işimiz dekorasyon olsun. En kolayı! Her yer biblolarla, dantel örtülerle doluysa atın, her şeyi atın...
Yerleri boş kalmayacak tabi ki. Modern evlerin vazgeçilmezlerindendir mumlar. Çeşit çeşit modeller, çeşit çeşit kokular, çeşit çeşit renkler....



İşte, cebinizi yakmayacak küçük harcamalarla evinizi baştan yaratıp, modern bir görünüm kazandırma yolları bu kadar basit...





Güzel dekorasyonlu günlere....







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder