30 Aralık 2012 Pazar
Yılbaşı Tatlısı
Yeni yıla evinizde girecekseniz eğer, gecenin vazgeçilmezi hindi, çeşitli mezeler ve içeceklerin ardından, tıka basa doymuş bir mideye hafif bir tatlı iyi gider. O halde, hafif ve harika yılbaşı tatlısını beraber yapmaya ne dersiniz?
İşte karşınızda bu geceye özel sizin için seçtiğimiz tatlımız; Karamelize Etimek Tatlısı
Malzemeler
- 1 paket tuzsuz etimek
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
Muhallebi için
- 125 gr margarin
- 3 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt
.1 paket kakaolu veya çikolatalı krem şanti
Yapılışı
Etimekler borcama tek sıra halinde dizilir.
2 su bardağı toz şeker büyük bir tencereye konur. Şeker tamamen eriyip karamelize olana kadar, arada karıştırarak eritilir. Üzerine 2 su bardağı sıcak su dökülür. Devamlı karıştırarak kaynatılır.
DİKKAT: Su dökülürken sıçrayabilir, kendinizi biraz uzak tutun!!!
Topaç kalan şeker varsa içinden çıkarıp atın ve pişirdiğiniz malzemeyi etimeklerin üzerine dökün.
Pudingin Yapılışı
125 gr margarin ile 3 fincan unu hafifçe sararana kadar kavurun. 1 litre süt ve 3 fincan şekeri ilave edip, koyulaşıncaya kadar pişirin.
Vanilyasını katıp hızlı devirli mikserle 2-3 dk çırpın. Etimeklerin üzerine yayın.
Soğumaya bırakın. İyice soğuduğuna emin olduktan sonra ( 3-4 saat geçmeli ), 1 paket krem şantiyi tarifine uygun olarak su veya süt ile hazırlayıp üzerine yayın. Dilimlere bölüp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Etiketler:
etimek,
hafif tatlı,
karamelize,
krem şanti,
muhallebi,
yılbaşı tatlısı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder