30 Aralık 2012 Pazar

Yılbaşı Tatlısı

           
                Yeni yıla evinizde girecekseniz eğer, gecenin vazgeçilmezi hindi, çeşitli mezeler ve içeceklerin ardından, tıka basa doymuş bir mideye hafif bir tatlı iyi gider. O halde, hafif ve harika yılbaşı tatlısını beraber yapmaya ne dersiniz?

İşte karşınızda bu geceye özel sizin için seçtiğimiz tatlımız; Karamelize Etimek Tatlısı






Malzemeler

- 1 paket tuzsuz etimek
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su

Muhallebi için

- 125 gr margarin
- 3 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt

.1 paket kakaolu veya çikolatalı krem şanti



Yapılışı





                                                   Etimekler borcama tek sıra halinde dizilir.

             2 su bardağı toz şeker büyük bir tencereye konur. Şeker tamamen eriyip karamelize olana kadar, arada karıştırarak eritilir. Üzerine 2 su bardağı sıcak su dökülür. Devamlı karıştırarak kaynatılır.

DİKKAT: Su dökülürken sıçrayabilir, kendinizi biraz uzak tutun!!!




          Topaç kalan şeker varsa içinden çıkarıp atın ve pişirdiğiniz malzemeyi etimeklerin üzerine dökün.



Pudingin Yapılışı

125 gr margarin ile 3 fincan unu hafifçe sararana kadar kavurun. 1 litre süt ve 3 fincan şekeri ilave edip, koyulaşıncaya kadar pişirin.




                   Vanilyasını katıp hızlı devirli mikserle 2-3 dk çırpın. Etimeklerin üzerine yayın.




 Soğumaya bırakın. İyice soğuduğuna emin olduktan sonra ( 3-4 saat geçmeli ), 1 paket krem şantiyi tarifine uygun olarak su veya süt ile hazırlayıp üzerine yayın. Dilimlere bölüp servis edebilirsiniz.



                                           Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder