27 Aralık 2012 Perşembe

Güzellik İksiri

             Bilindiği üzere pek çok hoş bayan pürüzsüz ve yumuşak cildi, güzel tırnakları, uzun kirpikleri, nasıl formunu koruduğu ya da kilolarından kurtulduğu konularında ser verip sır vermez :) Fakat biz bencil bir ekip değiliz. Bundan böyle belirli aralıklarla değişik konulardaki güzellik sırlarımızı sizlerle paylaşacağız. Ve bunların pek çoğu oldukça basit, evdeki malzemelerle hazırlanan, ''Güzellik İksiri'' ismini verdiğimiz doğal yöntemlerden oluşuyor. Bugün size iki adet Güzellik İksiri açıklıyoruz.
     - Uzun kirpiklerin sırrı
     - Sivilceleri kökten kurutma yöntemi

Not: Yakında özellikle burun bölgesinde oluşarak can sıkan o olmaz olası siyah noktalardan basit bir yöntemle evde kendi kendinize 5dk'da kurtulma iksiri ve dahası yer alacak. Bizi takip etmeye devam edin.



                                   Uzun Kirpiklerin Sırrı







             Kısa kirpiklerinizden bıktıysanız, kirpikleri sizinkilerden iki kat daha uzun erkekler görüp çıldırıyorsanız, en olmadık zamanda yerinden fırlayıp kaşınıza yapışmış olan takma kirpikleri bile kullandıysanız, örneğin DİOR'un kirpikleri şahane kıvama getiren rimellerine de 80-90 lira vermek istemiyorsanız, kendi rimelinizi kendinizin yaratabileceği muhteşem bir sırrımız var.
             Öncelikle 5-10 liralık sıradan bir rimel alın. Ardından saçınızın ucundan küçük küçük bir kaç tutam (1mm kadar) kesip, rimelin içine atın ve fırçasıyla bir süre karıştırın. İşte size 90 liralık rimellere taş çıkartacak bir kirpik uzatma yöntemi. Yalnız nasıl sürüldüğü konusunu da ihmal etmemelisiniz. Bilindiği üzere gözler açıkken alttan yukarı doğru fırça eşliğinde bütün kirpiklere eşit miktarda yaymak gerekir. Bir de pek uygulanmayan fakat asıl uzunluğu katan ikinci hamle de gözler kapalıyken yapılanıdır. Tek göz kapağınızı aşağı doğru indirip bir kaç katta yine kökten uca doğru sürülmelidir.

                Bütün kadınlar olarak güzellik uğruna gerektiğinde bu tür yöntemlerden kaçınmadığımız bir gerçek. Fakat yine de değinmeden geçemeyeceğim ki bu tür ucuz yöntemleri zor durumda kaldığımız zamanlarda uygulamalıyız. Unutmayın, bazı ürünleri pahalı kılan sadece marka olmaları değildir. Örneğin bir DİOR ürününün kirpiklere verebileceği kalıcı hasar, 3-5liralık bir rimele oranla onlarca kat daha azdır.



                               Sivilceleri Kökten Kurutma Yöntemi






               Özellikle ergenlik çağındakilerin bir numaralı kabusudur sivilceler. Hele denenmedik yöntem, gitmedik doktor, kullanılmadık ilaç kalmamışsa ve hala da başımıza dert olmaya devam ediyorlarsa, size evde kendinizin hazırlayabileceği basit, bitkisel bir önerim olacak. Yaş, cinsiyet ayırt etmeksizin herkesin uygulayabileceği ve dahası geçici değil, kökten kurutma yöntemi sağlayacak bir güzellik iksiri var elimde. Dünyanın parasını verip aldığım ilaçlar işe yaramadı da bu ne yapsın demeyin sakın! Unutmayın ki sivilcelerle yaşamaktansa bir kez denemenin kimseye zararı olmaz. Üstelik daha ertesi sabah uyandığınızda aradaki farkı görünce bizi anacak ve teşekkür edeceksiniz. Şaka şaka :) Teşekkür isteyen de yok aslında. Herkes güzel olsun bize yeter. İşte bir diğer güzellik iksirinin tarifi:

     -1 çay kaşığı kuru maya

     -Yarım çay kaşığı toz şeker

     -Limon

             Maya ve şekeri bir kaseye koyun, üstüne sürülebilir krem kıvamına gelecek kadar limon sıkın ve karıştırın. Gece yatmadan önce temiz ve kuru cildinize pamuk yardımıyla sürün. 15 dakika bekledikten sonra yıkayın ve yatın. Haftada 2-3 kez tekrarlanması yeterlidir. Zaten maksimum 10 gün sonra cildinizde sivilceden zerre kadar eser kalmayacağı ve kökten kurumuş olacakları için bir daha kullanmanıza gerek olmayacaktır.

Not: Güzelliğiniz uğruna kokusuna aldırış etmemeye çalışın. İşin sonundaki mutluluğunuzu düşünün.


                                Bakımlı ve güzel günlere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder