3 Ocak 2013 Perşembe

Çorba Tarifleri Köşesi

           Bloğumuzun bu sayfasını birbirinden lezzetli çeşitli çorba tarifleri için ayırdık. Belirli aralıklarla yeni yeni tariflerimiz eklenmeye devam edecektir. Sizler için özenle seçmiş olduğumuz ilk çorba tarifimiz karşınızda...


                    
                        Çakma İşkembe Çorbası ( Tavuklu )

Malzemeler

- 5 bardak tavuk suyu
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- 3-4 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 kase didiklenmiş tavuk göğsü
Not: Tavuk göğsünü düdüklüde pişirirken içine kabukları soyulmuş 1 bütün soğan ve 1 adet defne yaprağı koymanız hem elde edeceğiniz tavuk suyunun, hem de tavuğun lezzetini arttıracaktır. Tavuklar piştikten sonra soğan ve defne yaprağını çıkarıp atabilirsiniz.


Didiklenmiş tavuk ve rende sarımsak


Hazırlanışı

Yoğurt çırpılır, un ilave edilir. 2 su bardağı tavuk suyu ile beraber ayran kıvamına getirilir. Elde edilen malzeme tencerede kaynamakta olan 3 bardak tavuk suyuna dökülür. Kaynayana kadar devamlı karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca içine dövülmüş sarımsak ve tavuk göğsü ilave edilir. Kısık ateşte 3-4 dakika daha bekletilir.

İşkembe tercih etmeyenler için harika bir çorba çeşididir ve gördüğünüz gibi hazırlanışı da son derece pratiktir.

Servis ederken, kaselerdeki çorbaların üzerine, birer çay kaşığı,  margarinde yakılmış kırmızı birer ilave edebilirsiniz. Dilerseniz resimde gördüğünüz üzere, bizim sizin için hazırlamış olduğumuz gibi, maydonoz veya nane yaprakları ile de süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun...

Matmazel X

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder