1 Ocak 2013 Salı

Kendinizi Şımartın

         
                     


                Kış ayları geldimi bayanlar nedense kendilerini biraz bırakır. Nasıl olsa kapalı kıyafetler ve ayakkabılar eşliğinde kendilerini kamufle edebildiklerinden süslü olmanın bir işe yaramayacağını düşünürler. Oysa ki bu durum içten içe insanın kendine olan güvenini kaybetmesine yol açar. Başkaları görsün görmesin ilk önce kendiniz için bakımlı olmanız gerekir. Bu da ruhunuza yansıyacak ve insanlarla daha güçlü iletişim kurabilmenizi sağlayacaktır.

              Kendinizi Şımartın bölümünde bugün bütün yükümüzü çeken ve buna rağmen vücudumuzun diğer bölümlerine oranla bizden en az ilgiyi gören ayaklarımızı ele alacağız

             Ayaklarımızın içinde bulunduğu durumu bir düşünsenize! Bütün gün vücudun bütün yükünü taşımışlar, kapalı ayakkabılar içinde kalmışlar, muhtemelen şişmiş ve nasırlaşmaya başlamış bir haldedirler. Sizin ilginize çok muhtaçlar. En azından haftada 2 kez onlarla ilgilenmenizi tavsiye ediyoruz.

            Ayaklarınızın tazeliğinin bütün ruhunuza yansıyacağı ayak peelinginden başlayalım.
            Öncelikle bir leğen ılık suya Lush'tan alabileceğinizin banyo balistiği ya da evdeki herhangi bir duş jelinden koyabilirsiniz. Hafif köpüklü suda 15 dk kadar ayaklarınızı beklettikten sonra önce topuk törpüsüyle topuklarınızdaki ölü derilerden kurtulun. Bir havlu yardımıyla ayaklarınızı güzelce kurulayın. Hemen ardından ayaklarınızın yumuşaklığı geçmeden tırnaklarınızı da hafifçe tırnak törpüsünden geçirin. Pek çok yerde bulabileceğiniz ayak peelingleriyle sırasıyla iki ayağınıza da, peelingin topaçları eriyene dek masaj yapın. Üstüne ayak kreminizi sürün ve o yumuşacık olmuş, mis kokulu ayaklarınıza pamuklu birer çorap giyin. Ayaklarınız kremi iyice emdikten sonra, en az 15 dk sonra, sıra tırnaklarınıza geliyor. Kapalı ayakkabılar içinde, bırakın kenarları, tam ortalarından bile kırılıp çatlayabilme ihtimali olan tırnaklarınız için, örneğin Watson'da bulabileceğiniz, onları güçlendirmek için yapılmış E vitamini ojeyi ilk kata sürün. Kuruduğu gibi ikinci kat için sertleştirici tırnak cilası sürmelisiniz. Olduğu halde bırakıldığında da frenchli, güzel bir görünümüe sahip olabilen bu ojelerin üstüne dilerseniz, kendinizi yansıtacağına inandığınız istediğiniz renk herhangi bir ojeyi de 3.kat olarak üstlerinden geçebilirsiniz. Mesela kırmızı! Kırmızı her kadının gücüdür.

          Özellikle cuma günleri iş dönüşü, bütün haftanın yükünü üzerinizden atmak istediğiniz zamanlar ya da yorucu bir alış veriş günün ardından, hiç üşenmeden uygulamanız gereken bu peeling yöntemi inanamayacağınız ölçüde size büyük bir rahatlama sağlayacak. Kendinizi kuş gibi hafiflemiş hissetmenin yanı sıra, bakımlı ve güzel hissetmenizi de sağlayacak önemli bir adımı tamamlamış olacaksınız. Üstelik yaz ayı istediği an gelsin. Sizin ayaklarınız piyasaya çıkmaya her zaman hazır olacak...


Bakımlı ve güzel günlere....

Matmazel X

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder