6 Ocak 2013 Pazar

Tarotçu Margarita ile röportaj !!!


                   Tekrar Merhaba,

                   Okuyucularımız adına Margarita'yı ikna edip, ocak ayı için burçları tarotla yorumlatmıştık ve gerçekten büyük ilgi görüp, kısa sürede en çok tıklanan başlık oldu. Margarita da bundan böyle sitemizin bir bireyi  ve artık her ay burç yorumlarına devam edecek Biz de bu durumdan yola çıkarak Margarita ile tarot hakkında bir röportaj gerçekleştirdik. İşte röportajımız:




Merhaba Margarita. Öncelikle tarot hakkında bizi kısa bir şekilde bilgilendirir misin?

Tarotun tarihi bilindiği üzere binlerce yıl öncesine kadar dayanır. Günümüzde kullanılan her bir tarot kartının üstündeki simgenin anlamı, geçmişte kullanılan tarot kartlarının kökeninden gelir. Her tarot yorumcusunun, tahta kutu içinde tutulması gereken, kendine ait bir tarot destesi olur. Tarot kağıtları sahibini tanır ve onun enerjisi ile beslenir. Herhangi başka biri bu desteyi kullanmaya kalktığında enerji dağılır ve deste sıradan bir kağıt yığınına dönüşür. Bu yüzden de tarotçular kendi destelerini kimseye elletmezler.

Peki herkes tarot bakabilir mi?

Tarot bakabilmek yüksek enerji, dikkat ve yoğun odaklanma gerektirir. Pek çok kişi bu yoğun konsantrasyonu sağlayamadığından tarot bakamaz. Ben dahi yıllardır bu işle uğraştığım halde, her ne kadar uygun ortam yaratsam da, yoğunlaşamadığım zamanlar oluyor. Aslında beni asıl etkileyen faktörün bakılacak kişinin enerjisini alıp alamamandan kaynaklı olduğuna inanıyorum.  

Tarot nasıl bakılır?              

Tarot falcısı yorum yapacağı kişiye iyice odaklandıktan sonra, her bir durum için özel olarak sıralayacağı kağıtları seçmeye başlar. Seçme işlemini yaparken, ellerini bir süre, ters şekilde yaydığı deste üzerinde gezdirir. İçinde bulunulan durumu hangi kart ifade etmeye uygunsa, zaten enerjisiyle sahibinin elini kendine doğru mıknatıs gibi çeker.

Ben kağıtları fal baktıran kişi seçiyor diye biliyordum. Öyle değil mi yani?

Ben bunu çok amatörce buluyorum. Falı baktıran kişinin bu kadar yüksek enerjisi varsa, gidip bir deste kağıt alsın ve evde kendi kendine baksın o zaman.

Sizce tarot olayı ne kadar etiktir?

Tarot bakmak veya baktırmak ne kadar etiktir hep tartışılır. Aslında bütün fallar için geçerli bir durum söz konusu. Ben şahsen, bunun, herkesin kendi özgür iradesine kalmış olduğunu düşünüyorum. Ben kimseye zorla, istem dışı ya da haberi olmadan tarot açmadım ve açmamda. Ben baktırmak istiyorum diyenlere bakıyorum sadece ve fal bitimi, sonuçta bunun bir fal olduğunu, evrenin kendine has sırları olduğunu ve kimsenin hiçbir şeyi tam olarak bilemeyeceğini, bu yüzden kendilerini fazla kaptırmamaları gerektiğini açıkça söylüyorum.

Tutan yorumlar oluyor mu?

Tarot açılan kişinin en başta geçmişinden bahsediyorum. Benim gördüğüm geçmiş, gerçekten kişinin geçmişiyle tutarlıysa, odaklanma sağlanmış demektir. Bu aşamadan sonra geleceği yorumlamaya çalışıyorum. Geçmiş tutmazsa ki başıma çok nadir geldi, seans orada son buluyor. Nadir de olsa gerçekten odaklanma sağlayamadığım kişiler var  ve bu kişilere nedense kimse bakamıyor, baksalar da gerçeklikten uzak sonuçlar çıkıyor. Bunun kişinin iradesiyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Karşı tarafa o enerjiyi aktaramıyor. Belki inanmıyor, belki de başka bir şey ama olmadı mı olmuyor. Benim tarot zaman aralığım bazen istem dışı daha ileriye dönük olabiliyor. Yani 5 yıl sonraya kadar giden olaylar mevcut. Ama 6 aylık zaman diliminde pek çok kişi faydasını görüyor ve başına geldiğini, tedbirli olduğunu, başardığını, kavuştuğunu.. vs söylüyor.

Yani kartlar aracılığıyla geleceği görebiliyorsunuz.

Sanırım buna, 6.his yada enerji yoğunluğu demek daha doğru olur. Her ne kadar bu alanda çalışmalar yapsam ve gerçekleşen olaylara şahit olsam da, bunu söylemeye asla cüret edemem. Gelmiş ve geçmişteki bütün sırları evren kendi içinde saklar. Sadece önemsiz bulduklarını bizim önümüze atıyor olabilir. Hepsi bu!

Tarot açtığınız kişinin kader kartında ölüm çıkarsa ne yaparsınız?

Öncelikle kötü gördüğüm bir olayı karşı tarafa aktarmanın prensiplerimin arasında olmadığını belirteyim. Kaldı ki kaderde ölüm kartı açılmasının, kişinin yakın zamanda öleceğiyle hiçbir ilgisi yoktur. O ana kadar açılmış bütün kartlar bütün olarak yorumlanmalıdır. Ben pozitif düşünceye her zaman inandım. Karşı tarafa, ne kadar olumlu bakış açısı kazandırırsanız, o kişinin başarması o kadar mümkün kılınıyor.

Bu bilgileri bizimle paylaştığın için teşekkür ediyorum. Bundan böyle her ay burçları yorumlayacağının sözünü de aldık. Tekrar görüşmek üzere ...



Matmazel X

5 Ocak 2013 Cumartesi

Gür Saçların Sırrı


               Sevgili Matmazel X okuyucuları,

              Bugün karşılaştığım bir olayı sizlerle paylaşmadan geçemeyeceğim. Uzun zamandır görmediğim bir arkadaşımla buluştum. Oldum olası saçlarını yeterince hacimli bulamamaktan yakınıyordu ve başvurmadığı yöntem kalmamıştı. Bugün gördüğümdeyse gözlerime inanamadım. Çünkü saçları eskisine oranla 2 kat daha gürdü. Hatta alnından bile saç çıkmıştı. Formülüyse o kadar basitmiş ki; sarımsaklı şampuan. :)

             

             Yok zeytin yağı, yok rendelenmiş sarımsağa sirke katmalar.. bilmem ne otları kaynatmaya hiç gerek yokmuş anlaşılan. Şampuanı al ve yıka. Kokusu da mis gibi üstelik. Her eczanede de kolayca bulabilirsiniz. Normal şampuanlardan biraz daha pahalı tabi. Bir kutu şampuanın fiyatı 20-25 lira kadar ama gerçekten değer. En fazla 6 ay sonra zaten bir daha kullanmaya ihtiyacınız kalmayacak. Aksi halde alnınıza kadar fışkırıyor yoksa saçlar. Aranızda zencilerin o gür ve büklümlü saçlarına özenenler de varsa bu tüyoyu kaçırmamanızı tavsiye ederim.

          Güzel ve bakımlı günler....

          Matmazel X




4 Ocak 2013 Cuma

Matmazel'in Pastası



                Harika ve değişik bir pasta tarifiyle daha karşınızdayız. Bugün sizler için özenle seçip yaptığımız pastamız Matmazel'in Pastası. Lezzetli olduğu kadar görüntüsüyle de misafirlerinizi cezbedecek. Üstelik sanıldığı kadar zor değil ve kullanılan malzemeler hemen her evde bulunan türden.



Malzemeler

- 2 paket bebe bisküvisi
- 1 litre süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 5 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı kakao
- 1/2 paket margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket sade krem şanti
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz ( isteğe bağlı )

Hazırlanışı

Önce bisküviler 3-4 parçaya bölünüp bir kenarda bekletilir.


Ceviz kullanacaksanız bu sırada onları da bisküvilerin içine katabilirsiniz.


Sütün yarısı çukur bir kaba alınır. Diğer yarısı tencereye boşaltılır ve toz şeker ilave edilerek ocağa konur. Ayrılan süte un ve kakao ilave edilip tel ile çırpılır. Topaç kalırsa tel süzgeçten geçirilmelidir. Elde edilen malzeme kaynayan şekerli süte katılarak devamlı karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve margarin ile vanilya ilave edilir. Margarin eriyince, altı söndürülür ve önceden hazırlanmış bisküvilerin üzerine dökülerek iyice harmanlanırlar. ( bisküvileri ezmemeye dikkat ederek )






Ardından, yuvarlak bir borcam streç film veya temiz bir poşet ile kaplanır.



Hazırlanan pasta malzemesi içine dökülüp kaşık yardımıyla yayılır. İçinde hava kabarcığı kalmamasına dikkat edilmelidir.




Soğuyunca derin dondurucuya konur. 1 gece bekletildikten sonra, çıkartılır ve servis tabağına ters yüz edilerek üzerindeki poşet alınır.





Önceden hazırlanmış 1 paket krem şanti üzerine sürülür. Fazla düzleştirmeye gerek yoktur. Hafif dalgalı görünüm de bırakılabilir.




Hafif dondurma kıvamındayken servis edilmesi önerilir.

Dilerseniz, bizim gibi pasta şekerleri ile de süsleme yapabilirsiniz.


Tatlı Günler Dileriz...


Matmazel X







3 Ocak 2013 Perşembe

Tarot Yorumları, Tüm Burçlar


                       Tekrar Merhaba Matmazel X okuyucuları,

                      Tarot konusunda uzman bir arkadaşımızdan 2013 yılı için, burçlara özel yorumlar alacağımızın sözünü vermiştik. O gün geldi çattı. Çalışmalar tamamlandı. Fala inanmayalım, falsız da kalmayalım diyenlerden olduğumuz için, bu ortama da bir el atalım istedik.

                      Önce mumlar ve tütsüler yakıldı. Işıklar söndürüldü. Sessizlik sağlandı. Konsantrasyon için uygun ortam yaratıldı. Tarot kutusu açıldı ve burç yorumları birer birer ortaya çıktı. Şu an tanınmak istemediğini belirtmiş olduğundan tarot uzmanımıza Margarita adını taktık. Bu güzel ortamda fotoğraf çekmemize de izin verdi ancak yüzünü göstermememiz şartıyla. Biz de bu isteğini yerine getirdik tabi. Ve karşınızda Margarita......


Tarot Uzmanımız Margarita

Kendisini de sizlere tanıtmış olmanın mutluluğunu yaşadıktan sonra asıl konumuza dönebiliriz. Öncelikle bize vakit ayırmış olduğundan Margarita'ya sonsuz teşekkürlerimizi sunduğumuzu bir kez de buradan iletelim. Margarita tarotları, burçlara özel olarak ''Ocak 2013'' için açtı ve sizlerden ilgi gördüğü takdirde her ay tekrarlayabileceğini söyledi. Bu yüzden sizler de okuyup, bir ay bekleyip, yaşayıp gördükten sonra tutturup tutturamadığını bizlerle paylaşırsanız seviniriz. :) Son olarak Margarita'nın da sizlere bir notu var:

''' Merhaba, Tarot konusunda çalışmalar yaptığım doğrudur. Ancak uzman değilim. Burçlara gelince, onlar astrolojiyle yorumlanan apayrı bir bilim dalı gibidirler. Burç yorumları, alanında, özel bir eğitim gerektirir. Tarot ise kişiye özel açılır. Gerçekte fala inanmayan Matmazel X yazarlarının yoğun baskısından dolayı hayatımda ilk defa burçlara özel, sözde tarot açmış bulunuyorum. :) Kendi aramızda eğlenmek adına böyle bir ortam hazırladık ve eğlencemizi de sizlerle paylaşmaya karar verdik diyelim kısacası. Aşağıdaki burç yorumlarının çekilen tarot kartlarının söylediklerinden başka hiç bir dayanağı yoktur. Lütfen ciddiye almayın. Okurken keyif versin diye yazıldılar, hepsi bu. Aksi halde alanında eğitim görmüş burç yorumcularına karşı büyük bir hakaret olur. Sanırım derdimi anlatabildim. İşin özü, ben bu işten anlamam. Eğlenmek adına okuduğunuz için teşekkürler. :) '''

Margarita 



KOÇ BURCU - ARİES ( 21 Mart/20 Nisan )

Son günlerde, karmaşadan hoşlanan, sorun yaratan kavgacı birer karakter olmuş çıkmışsınız. :) Hedeflerinizi durmadan değiştirip, tutarsızlaşıyorsunuz. Aynı anda pek çok işi bir arada yapmaya kalkışıyor, bunun sonucunda da çabuk yoruluyor ve bıkıyorsunuz. Ardından tembellik duygusu kendini salıveriyor.
O halde, sevgili Koçlar, sizden ricam hemen şu andan itibaren kendinizi toplamanız. Neyi istiyorsunuz, neyi istemiyorsunuz? Bir karar verin artık ve enerjinizi toplayıp, peşinden koşma cesaretini gösterin!!!

BOĞA BURCU - TAURUS ( 21 Nisan/21 Mayıs )

Bakıyorum da Boğalar bu ara pek bir hayallere dalmış. Hayatın nimetlerinden tek başlarına faydalanır olmuşlar. Sizin normalde dışa dönük, hareketli kişiler olmanız gerekir. O halde hiç zaman kaybetmiyorsunuz. Haydi! Eski enerjinizi toplama, sesinizi herkese duyurma vakti geri geldi. Paylaşımcı ruhunuz olsun, harala gürele günleriniz olsun kapıda sizi bekliyor. Hayatınıza renk katacak girişimlere atılmanıza çok az kaldı.

İKİZLER - GEMİNİ ( 22 Mayıs/21 Haziran )

İkizler, bu ara hayatınız pek bir hareketli geçeceğe benziyor. Öyle bir müjde görünüyor ki... Siz, şu günlerde parçalar toplayıp, bir bütün elde etme çabalarındayken, hiç ummadığınız bir anda direkt çözüme erişiyorsunuz. Bu sayede de; aktif, pozitif, hayatın güzel yanlarını gören ve tadını çıkaran bireylere dönüşüyorsunuz.

YENGEÇ - CANCER ( 22 Haziran/22 Temmuz )

Bu ay Yengeçler yaşam tarzlarında ani değişiklikler yapıyorlar. Son derece pratik ve sempatik bireyler olmuş çıkmışlar. Girdikleri her ortamda son derece göz kamaştırıyorlar. Bu aralar pek bir şanslı kendileri. Oldukça rahat ve coşkulu günler geçirecekler.

ASLAN - LEO ( 23 Temmuz/23 Ağustos )

Aslanlar bu ay kafalarını dinlemeyi seçmişler. Kendi kabuklarına çekilmiş gibi bir imaj yansıtıyor olsalarda, yakın zamanda hayatlarında olumlu değişimler olacak ve pozitif bireyler olarak aramızda dolaşmaya başlayacaklar.

BAŞAK - VİRGO ( 24 Ağustos/22 Eylül )

Kısa zamanda, büyük bir şans Başakların kapısına dikiliyor. Bu şansı görüp yakalayabilme üstünlüğü ise kendilerinin bakış açısına kalmış. Başaklar dibinize kadar gelmiş bu şansı geri çevirmeyin, olumlu bakıp ona kapıyı aralık bırakın. Hayatınız bu sayede başarılarla donanacak.

TERAZİ - LİBRA ( 23 Eylül/23 Ekim )

Teraziler bu ara, uç noktalarda gezinmeyi seven bireyler olmuş çıkmışlar. Hayatlarına renk katacak değişim arayışlarındalar ve ''Kim ne derse desin'' umurlarında değil. Böyle devam edin zaten, olumlu sonuçlar alacak, başarılar elde edeceksiniz.

AKREP - SCORPİON ( 24 Ekim/22 Kasım )

Akrepler yorucu bir tempodan yeni çıkmış ve durgunlaşmışlar. Pek çok konuda acemi şansı onları yakalayacak. Ancak dikkat etmeleri gereken bir husus var ki bu aralar pek bir hızlı konuşur olmuşlar. Dinleyenlerin aklı bulanıyor ve ne demek istediğini algılayamıyorlar. Akrepleri biraz sakinliğe davet ediyorum.

YAY - SAGİTTARİUS ( 23 Kasım/21 Aralık )

Yaylar bu aralar hep daha fazlasını ister olmuşlar. Gözleri doymuyor bir türlü. Halbuki ellerinin altında onları mutlu edebilecek o kadar çok şey var ki.. Gerçek mutluluğun bu kadar basit yakalanabileceğinin farkında değiller. Yaylar, etrafınızı iyice bir gözden geçirin. Aradıklarınız yanı başınızda!

OĞLAK - CAPRİCORN ( 22 Aralık/20 Ocak )

Bu ay aşk heyecanını doruklarda yaşayacak olan tek burç oğlak gibi görünüyor. Hiç ummadıkları bir anda yepyeni bir aşkın ateşinde buluyorlar kendilerini. Aşkla dolan kalpleri de çevreye pozitif enerji saçıyor. Hep hayatın güzel yönlerini görüyor bu aralar Oğlakların gözleri.

KOVA - AQUARİUS ( 21 Ocak/18 Şubat )

Bu ay Kovaalar iç seslerine kulak veriyor, kendileriyle baş başa kalmaktan mutluluk duyuyorlar. Kafalarını dinlemeyi tercih etmişler kısacası. Bu ara Kovaları tek cezbeden sakinlik ve durgunluk. Başka bir beklentiniz olmasın onlardan. Bırakın biraz rahat etsinler. Muhtemelen dönüşleri muhteşem olacak.

BALIK - PİSCES ( 19 Şubat/20 Mart )

Bu ay balıklar hem eğlenmek, hem eğlendirmek istiyorlar. Bir hüzünleniyor, bir gülüyorlar. Bütün duygu yoğunlukları üstlerinde. Dengeyi tutturamamışlar gitmiş. Bırakalım da gönüllerince her duyguyu tadıp, kendilerini bulsunlar.



Enerji dolu, pozitif günlere...






Çorba Tarifleri Köşesi

           Bloğumuzun bu sayfasını birbirinden lezzetli çeşitli çorba tarifleri için ayırdık. Belirli aralıklarla yeni yeni tariflerimiz eklenmeye devam edecektir. Sizler için özenle seçmiş olduğumuz ilk çorba tarifimiz karşınızda...


                    
                        Çakma İşkembe Çorbası ( Tavuklu )

Malzemeler

- 5 bardak tavuk suyu
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- 3-4 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 kase didiklenmiş tavuk göğsü
Not: Tavuk göğsünü düdüklüde pişirirken içine kabukları soyulmuş 1 bütün soğan ve 1 adet defne yaprağı koymanız hem elde edeceğiniz tavuk suyunun, hem de tavuğun lezzetini arttıracaktır. Tavuklar piştikten sonra soğan ve defne yaprağını çıkarıp atabilirsiniz.


Didiklenmiş tavuk ve rende sarımsak


Hazırlanışı

Yoğurt çırpılır, un ilave edilir. 2 su bardağı tavuk suyu ile beraber ayran kıvamına getirilir. Elde edilen malzeme tencerede kaynamakta olan 3 bardak tavuk suyuna dökülür. Kaynayana kadar devamlı karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca içine dövülmüş sarımsak ve tavuk göğsü ilave edilir. Kısık ateşte 3-4 dakika daha bekletilir.

İşkembe tercih etmeyenler için harika bir çorba çeşididir ve gördüğünüz gibi hazırlanışı da son derece pratiktir.

Servis ederken, kaselerdeki çorbaların üzerine, birer çay kaşığı,  margarinde yakılmış kırmızı birer ilave edebilirsiniz. Dilerseniz resimde gördüğünüz üzere, bizim sizin için hazırlamış olduğumuz gibi, maydonoz veya nane yaprakları ile de süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun...

Matmazel X

1 Ocak 2013 Salı

Güzellik İksiri - II

       
             Bir güzellik iksiri paylaşımımıza daha hoş geldiniz. Sık aralıklarla doğal güzellik sırlarımızı sizlerle paylaşacağımızı söylemiştik. Bu bölümde yine, evde kolaylıkla kendinizin yapabileceği iki adet daha güzellik iksiri açıklıyoruz.

             - El Peelingi
       
            - Siyah Noktalardan Kurtulma Yöntemi


                                                                   El Peelingi




Sıcaktan, soğuktan, ev işlerinden kolaylıkla yıpranan ellerinizi gençleştirmek ve yumuşacık olmasını sağlamak için el peelingimizin malzemeleri;

 - 1 çay kaşığı sofra tuzu
- 4-5 damla limon suyu
- 4-5 damla zeytinyağı

Üçünü karıştırıp yaklaşık 5 dk kadar ellerinize masaj yapmalısınız. Masajın ardından el sabunu ile durulayıp, nemlendirici bir el kremi sürüp yatabilirsiniz. Ertesi sabah kalktığınızda aradaki farkı göreceksiniz. Haftada 2-3 kez tekrarlamanız yeterlidir.

Not: Gece yatmadan önce uygulamanızı tavsiye ediyoruz ki gün içinde yaptığınız işlerden dolayı, sürmüş olduğunuz krem, daha elleriniz tam anlamıyla emmeden çıkmasın.
           
     
              Aynı işlemi ayaklarınız için de gerçekleştirebilirsiniz. Daha yeterli olması açısından tarifteki malzemeleri 2-3 kat fazla koymanız yeterli olacaktır.


                                 Siyah Noktalardan Kurtulma Yöntemi




Özellikle burun bölgesinde baş gösteren ve kurtulması pek de kolay olmayan kadınların bir numaralı kabuslarından biri olan siyah noktalardan kurtulmanın iksirini açıklamaya geldi sıra.  

Bizim iksirimizi piyasada daha hiç duymadık. Tamamen deneme yanılma yöntemiyle kendi keşfimizdir ve biz gayet memnunuz.

Tabi ki bu dertten muzdarip hemen her bayan çeşitli firmaların burun bantlarını kullanmışlardır. Fakat bu burun bantları da hepsini çıkarmaya yeterli olmuyor.
İşte tam da bu anda bizim iksirimiz devreye giriyor. Bazı siyah noktaların çıkmama sebebi derinin daha da iç kısımlarına ilerlemiş olmasıdır. Bu iksirimizi herkes uygulayabilme cesareti gösterir mi bilmiyoruz fakat bizim uyguladığımız yöntem o deriyi delmek!!! Aslında çok zor bir işlem değil. Bir toplu iğneyi, çakmakla siyaha dönene kadar mikropları öldürmek için yakmak gerekir. İğne soğuduktan sonra, şikayetçi olduğunuz o siyah noktanın tam olduğu yere iğnenin ucunu değdirmektir. Sakın kan çıkacak kadar saplamayın :) Sadece deriyi delecek kadar. Yani batırmak değil, hafifçe dokundurmak gerekiyor. Bu yüzden son derece narin olmalısınız. Hemen ardından derinin iç kısımlarına ilerlemiş olan siyah nokta için çıkış kapısı açılmış oluyor. İki yanından hafifçe sıktığınızda hoopp ilerleyip gittiğini göreceksiniz.

Güzel ve bakımlı günler dileriz....

Matmazel X


2013 Burçlara Göre Tarot Fallarınız


En eski çağlardan günümüze kadar gelmiş bir gelenektir fal baktırmak. Ne kadar inanmalı, ne kadar inanmamalı tamamen kişinin kendi fikrine kalmış bir durumdur.

En iyisi biz fala inanma falsız kalma sözünü benimseyelim.

Bu durumda az önce aldığım güzel bir haberi sizlerle paylaşmadan geçemeyeceğim. Tarot konusunda son derece yetenekli olduğu söylenen bir arkadaşımızdan 2013 yılının hediye sözünü aldım ve bu güzel hediyeyi ilerleyen günlerde sizlerle de paylaşacağım. Daha ön sözümüzde bencil bir ekip olmadığımızı söylemiştik. Ne sırrımız varsa hepsi sizin de elinizin altında olacak bundan böyle.

Tarot ustamız burçlara göre 2013'ün getirilerini yorumlayacak. En kısa zamanda hepsi sayfamızda yer alacak. Sizler de merak ediyorsanız bizi takip etmeye devam edin.

Bizi okuduğunuz için teşekkürler.

Not: 12 ayrı burca göre tarot yorumu biraz vakit alabilirmiş. Boş vakitlerini bizim için değerlendirecek olan Tarot ustamıza da şimdiden teşekkür ediyoruz. Vermiş olduğu sözü yerine getireceğinden emin olduğumuz için bu güzel haberin müjdesini şimdiden verelim dedik. 

O halde hepimiz fallara tapmıyoruz fakat falsız da kalmıyoruz. :)

Matmazel X



Kendinizi Şımartın

         
                     


                Kış ayları geldimi bayanlar nedense kendilerini biraz bırakır. Nasıl olsa kapalı kıyafetler ve ayakkabılar eşliğinde kendilerini kamufle edebildiklerinden süslü olmanın bir işe yaramayacağını düşünürler. Oysa ki bu durum içten içe insanın kendine olan güvenini kaybetmesine yol açar. Başkaları görsün görmesin ilk önce kendiniz için bakımlı olmanız gerekir. Bu da ruhunuza yansıyacak ve insanlarla daha güçlü iletişim kurabilmenizi sağlayacaktır.

              Kendinizi Şımartın bölümünde bugün bütün yükümüzü çeken ve buna rağmen vücudumuzun diğer bölümlerine oranla bizden en az ilgiyi gören ayaklarımızı ele alacağız

             Ayaklarımızın içinde bulunduğu durumu bir düşünsenize! Bütün gün vücudun bütün yükünü taşımışlar, kapalı ayakkabılar içinde kalmışlar, muhtemelen şişmiş ve nasırlaşmaya başlamış bir haldedirler. Sizin ilginize çok muhtaçlar. En azından haftada 2 kez onlarla ilgilenmenizi tavsiye ediyoruz.

            Ayaklarınızın tazeliğinin bütün ruhunuza yansıyacağı ayak peelinginden başlayalım.
            Öncelikle bir leğen ılık suya Lush'tan alabileceğinizin banyo balistiği ya da evdeki herhangi bir duş jelinden koyabilirsiniz. Hafif köpüklü suda 15 dk kadar ayaklarınızı beklettikten sonra önce topuk törpüsüyle topuklarınızdaki ölü derilerden kurtulun. Bir havlu yardımıyla ayaklarınızı güzelce kurulayın. Hemen ardından ayaklarınızın yumuşaklığı geçmeden tırnaklarınızı da hafifçe tırnak törpüsünden geçirin. Pek çok yerde bulabileceğiniz ayak peelingleriyle sırasıyla iki ayağınıza da, peelingin topaçları eriyene dek masaj yapın. Üstüne ayak kreminizi sürün ve o yumuşacık olmuş, mis kokulu ayaklarınıza pamuklu birer çorap giyin. Ayaklarınız kremi iyice emdikten sonra, en az 15 dk sonra, sıra tırnaklarınıza geliyor. Kapalı ayakkabılar içinde, bırakın kenarları, tam ortalarından bile kırılıp çatlayabilme ihtimali olan tırnaklarınız için, örneğin Watson'da bulabileceğiniz, onları güçlendirmek için yapılmış E vitamini ojeyi ilk kata sürün. Kuruduğu gibi ikinci kat için sertleştirici tırnak cilası sürmelisiniz. Olduğu halde bırakıldığında da frenchli, güzel bir görünümüe sahip olabilen bu ojelerin üstüne dilerseniz, kendinizi yansıtacağına inandığınız istediğiniz renk herhangi bir ojeyi de 3.kat olarak üstlerinden geçebilirsiniz. Mesela kırmızı! Kırmızı her kadının gücüdür.

          Özellikle cuma günleri iş dönüşü, bütün haftanın yükünü üzerinizden atmak istediğiniz zamanlar ya da yorucu bir alış veriş günün ardından, hiç üşenmeden uygulamanız gereken bu peeling yöntemi inanamayacağınız ölçüde size büyük bir rahatlama sağlayacak. Kendinizi kuş gibi hafiflemiş hissetmenin yanı sıra, bakımlı ve güzel hissetmenizi de sağlayacak önemli bir adımı tamamlamış olacaksınız. Üstelik yaz ayı istediği an gelsin. Sizin ayaklarınız piyasaya çıkmaya her zaman hazır olacak...


Bakımlı ve güzel günlere....

Matmazel X